Deelnemer

Centrumetappe

 

Centrumetappe

De Batavierenrace bestaat dit jaar 45 jaar en dat willen we vieren! Daarom zullen alle eerste lopers van de deelnemende ploegen tegelijkertijd starten op de Grote Markt in hartje Nijmegen. Deze etappe wordt een herenetappe van 6,5 km lang (sterk stijgend en dalend/verhard).

Op vrijdag 28 april start de 45e Batavierenrace om 22.30 uur op Grote Markt. De route toont alle mooie plekjes van Nijmegen en zal twee keer de Grote Markt kruisen, waarna de lopers hun tocht vervolgen naar het Radboud Sportcentrum. Hier zullen de lopers onder luid gejuich van de toeschouwers finishen. Zowel in het centrum van Nijmegen als op het sportcentrum is er deze editie dus veel te doen.

Op het Radboud Sportcentrum gaat de race om 00:15 verder. Lopers van de tweede etappe gaan, in de vorm van een herstart, de route vervolgen naar Enschede. De herstart vindt plaats door middel van startgroepen van 50 deelnemers, zoals de ervaren loper gewend is.

De eerste etappe van andere jaren (damesetappe; 3,6 km) zal hierdoor wegvallen. Het aantal dames- en herenetappes in de nachtploegen blijft echter wel gelijk. De nieuwe etappe-indeling kun je hier vinden.


Wat verandert er voor mij?

Ploegleider
Voor jou verandert er niet zoveel. Tussen 20.00 en 23.00 vindt de fietscontrole plaats en naar aanleiding hiervan ontvang je de fietsershes en ploegleiderstas. De lopershes moet door de eerste loper in het centrum worden opgehaald. Op de Grote Markt zijn hiervoor voorzieningen opgezet.

Eerste loper

Naar het centrum

Tussen 20.45 en 21.45 zullen pendelbussen je van het sportcentrum naar de start in het centrum brengen. Op de Grote Markt kun je de lopershes ophalen. Let op: zorg ervoor dat je het bij het ophalen van het hesje op de hoogte bent van je ploegnaam en het startnummer. Om 22:30 uur gaat jouw etappe van start.

Op het sportcentrum

We gaan ervan uit dat iedereen 23:30 op het sportcentrum is van de lopers, zorg ervoor dat jouw lopershesje bij de volgende loper terecht komt, helemaal als je in startgroep 1 zit (start om 00:15). Je hebt dus 45 minuten om de lopershes over te geven aan de tweede loper.

Overige ploeggenoten
Op twee locaties kun je jouw loper toejuichen. Je kunt je ploeggenoot aanmoedigen bij de start of de loper bij de finish binnen juichen. Er is mogelijkheid voor toeschouwers om ook gebruik te maken van de pendelbussen richting het centrum, de loper heeft echter voorrang en dient er als eerste te zijn. Om 22:45 vertrekt de eerste bus weer vanaf Kelfkensbos in Nijmegen voor de toeschouwers richting het sportcentrum. De laatste bus vertrekt om 23:45. De reistijd is zo'n 15 minuten, wees op tijd voor de herstart om 00:15 als je in de eerste herstartgroep zit en mee wil in je busje.


Vervoer

Vanaf het Radboud Sportcentrum zullen er voor de lopers pendelbussen naar de start in het centrum gaan. Neem voor de zekerheid ook je OV-chipkaart mee want bij sommige bussen moet je inchecken!

De pendelbussen zullen tussen 20.30 en 21.30 rijden.

Hoofdsponsor
SUSA Studenten uitzendbureau
Susa Facebook
Overige sponsoren
Demcon
Go-Tan
Sourcy Vitamin Water