Medewerker

Motorrijders

 
Motorrijder

Motorrijders bij de Batavierenrace

Om de Batavierenrace in goede banen te leiden zijn er de hele race zo'n 150 motorrijders actief. Het overgrote deel van die 150 zijn de taakrijders. Zij staan op gevaarlijke punten het verkeer te regelen. De taakrijders zijn verdeeld in vijf ploegen, die elk worden aangestuurd door een ploegleider. Dit zijn mensen die al langer meedraaien, de route en de gevaarlijke punten kennen, en weten hoe je op die punten het beste te werk kunt gaan.

Voor het oplossen van allerlei opduikende problemen en knelpunten zijn er nog vier reserverijders; meestal motorrijders die meerdere jaren ploegleider zijn geweest.

Omdat de taakrijders gedurende de hele race in touw zijn, zijn er vier verzorgingsploegen (elk voor een van de motorrijdersploegen), die hen tijdens de race voorzien van eten en drinken: koffie of thee, pannenkoeken, broodje warme knakworst enzovoorts.

Voorbereiding

Voorbereiding

Reken er op dat je 18 uur lang in touw bent, van de start om middernacht in Nijmegen, tot de finish aan het eind van de middag in Enschede. Je staat op drie verschillende punten, 's nachts, 's ochtends en 's middags. Het weer hebben we uiteraard niet in de hand, dus neem regenkleding en een extra paar handschoenen mee, en eventueel een paraplu. Hoewel de verzorgingsploegen uiteraard hun best doen om iedereen te bereiken kunnen ze dat niet 100% garanderen. Dus neem ook zelf wat eten en drinken mee. Je krijgt voor het begin van de race ook beveiligingsattributen, afhankelijk van de plaats waar je komt te staan, zoals een flitslamp, fakkels, afzetlint of een light saber. Het is handig om koffers of tassen te hebben zodat je deze attributen ook mee kan nemen.

Impressiefoto finish

Motorrijder worden?

Lijkt het je leuk om motorrijder te worden?
Klik dan hier!
Op zoek naar meer informatie mail dan naar: l.hoekstra@batavierenrace.nl of bel naar 024-3615876

Hoofdsponsor
SUSA Studenten uitzendbureau
Susa Facebook
Overige sponsoren
INQAR
Eurosport Borne
Sensata