Online Batavierenrace


48e Batavierenrace

Wij presenteren de 1ste Online Batavierenrace: een hardloopevenement volgens RIVM-richtlijnen die begint bij jouw voordeur. Ga met jouw team de uitdaging aan en loop gezamenlijk 125 km op 1 & 2mei! Verzamel alle etappes via een hardloopapp zoals Strava en wordt met jouw team de enige echte Online Bata kampioen!

In het reglement hieronder is te vinden hoe je een team kunt inschrijven en waaraan jouw team moet voldoen om Online Bata kampioen te worden.


Uitslag Online Batavierenrace

De definitieve uitslag is bekend! Klik hieronder om te kijken waar jouw team geëindigd is.

Uitslag Online BatavierenraceUitslag Online Batavierenrace (342 kB)


Ingeschreven ploegen Online Batavierenrace

Hier onder is de lijst te vinden met alle ploegen die staan ingeschreven voor de Online Batavierenrace!
Staat jouw ploeg hier niet bij, maar heb je je wel ingeschreven voor 29 april 23:59? Stuur dan even een mailtje naar secretaris@batavierenrace.nl.

Ingeschreven ploegen Online BatavierenraceIngeschreven ploegen Online Batavierenrace (116 kB)


Reglement Online Batavierenrace

1. Inschrijven
1. Alleen teams die zich eerder ingeschreven hebben voor de 48e editie van de Batavierenrace kunnen deelnemen aan de online Batavierenrace. Ook teams die zich ondertussen uitgeschreven hebben voor de 48e editie mogen meedoen.
2. Inschrijven kan door een mail te sturen naar secretaris@batavierenrace.nl met daarin de bevestiging dat jouw team wil deelnemen. In deze mail dient de naam van het team, de naam van de ploegleider en het aantal deelnemers vanuit dit team genoemd te worden.
3. Het is toegestaan om een reeds bestaand team op te splitsen. Dit dient in de mail waarin de inschrijving bevestigd wordt te worden genoemd.
4. Er mogen maximaal 25 deelnemers mee doen per team. Er is geen minimum.
5. Inschrijven kan tot 29 april om 23:59 uur. Hierbij wordt het moment dat de organisatie de inschrijvingsmail ontvangt als uitgangspunt genomen.

2. Etappes
6. Een team dient in totaal 125 km te hebben gelopen. Alle afzonderlijke etappes moeten dus samen opgeteld kunnen worden tot 125 km.
7. Elke deelnemer loopt 1 etappe. Er zit geen limiet op de afstand van deze etappe.
8. Er wordt geen rekening gehouden in de einduitslag met hoogteverschillen of verharde/onverharde wegen tijdens gelopen etappes.
9. Er zijn geen specifieke mannen of vrouwen etappes meer zoals normaliter tijdens de Batavierenrace.
10. Een etappe dient aan één stuk gelopen te worden. Het is dus niet toegestaan om de etappe van een deelnemer op te splitsen.
11. De etappes moeten tussen vrijdag 1 mei om 00:48 uur en zaterdag 2 mei om 23:59 uur gelopen worden om mee te tellen voor de einduitslag van een team.

3. Indienen van de uitslag
12. De uitslagen van alle deelnemers uit een team moeten gezamenlijk ingeleverd worden door een mail te sturen naar secretaris@batavierenrace.nl.
13. Per deelnemer moet de route, de gelopen afstand, de tijd en de naam van de deelnemer genoemd worden. Het maken van een screenshot van de gelopen etappe in een hardloop app zoals Strava zou hiervoor genoeg moeten zijn.
14. De gehele uitslag van een team kan tot 3 mei om 12:00 uur ingeleverd worden. Hierbij wordt het moment dat de organisatie de uitslag ontvangt als uitgangspunt genomen.
15. Als er niet voldaan is aan de regels onder kop 2, dan wordt een ingeleverde uitslag afgekeurd. Het team wordt hierover per mail op de hoogte gesteld. Een team krijgt eenmalig een herkansing om hun uitslag opnieuw in te dienen. De deadline voor het opsturen van de herkansing is 4 mei om 23:59 uur.

4. COVID-19
16. Deelnemers dienen te allen tijde tijdens het lopen van hun etappe 1.5m afstand te houden van andere mensen.
17. Deelnemers dienen hun etappe alleen te lopen. Dit houdt in dat verschillende deelnemers niet op dezelfde tijdstippen, dezelfde route mogen lopen.
18. Tijdens de normale Batavierenrace is het gebruikelijk dat een fietser meerijdt met de loper als navigator of ter aanmoediging. Dit is tijdens de online Batavierenrace niet toegestaan.
19. Om het verbod op samenscholing vanuit de overheid te respecteren is het niet toegestaan om met meer dan 3 deelnemers samen te komen. Met 3 of minder deelnemers dient er in het openbaar te allen tijde 1.5m afstand gehouden te worden. Deze regel geldt ook voor zaken als aanmoediging, het maken van (groeps)foto’s, etc.
20. De regelgeving rondom COVID-19 vanuit de overheid zijn te allen tijde leidend. Deze regels zijn hier te vinden. Wij adviseren om het behalen van een frisse neus te combineren met het lopen van de etappe.

Als blijkt dat een deelnemer zich niet aan de regels onder kop 4 houdt, dan wordt deze deelnemer en zijn team gediskwalificeerd van deelname aan de Online Batavierenrace.


FAQ

Hieronder vind je de Frequently Asked Questions. Staat jouw vraag/antwoord hier niet tussen? Stuur dan een mailtje naar secretaris@batavierenrace.nl.

Zoek in de veelgestelde vragen:

 1. Begint de Online Bata ook op vrijdagavond?
  Nee, de Online Bata begint in de nacht van donderdag op vrijdag om 00:48 uur. Zo hebben teams meer tijd om hun etappes vanuit huis te lopen.
 2. Heeft deelname aan de Online Batavierenrace invloed op de restitutie van het inschrijfgeld?
  Nee, deelname heeft geen invloed op de restitutie van het inschrijfgeld voor de 48e Batavierenrace.
 3. Hoe moet de uitslag worden aangeleverd?
  Zie kop 3 van het reglement.
 4. Hoe wordt de uitslag bepaald?
  De uiteindelijke winnaar wordt gebaseerd op de gemiddelde snelheid van de teams.
 5. Is het toegestaan om voor meerdere teams te lopen?
  Dit is toegestaan zolang een deelnemer voor elk team een losse etappe loopt. Een deelnemer mag dus niet dezelfde etappe inleveren voor 2 verschillende teams.
 6. Moet de Online Bata ook als estafette gelopen worden?
  Dit is bij de normale Bata natuurlijk wel de bedoeling. Bij de online Bata is dit echter niet verplicht. Omdat deelnemers alleen lopen, hebben we namelijk besloten om ze niet verplicht in de nacht te laten lopen.
 7. Wat als de route niet gelogt wordt door technische problemen?
  Dit is de verantwoordelijkheid van de deelnemers zelf. De route is vooral van belang om regel 17 te kunnen handhaven.
 8. Wat als je meer dan 125 km rent?
  Minimaal 125 km is vereist. Het is aan de teams om daar zo dicht mogelijk bij in de buurt te komen.
 9. Welke apps mogen gebruikt worden?
  Alle apps die aantonen dat je gelopen hebt. De volgende gegevens moeten zichtbaar zijn: naam loper, datum loop, afstand, tijd en route.
 10. Zijn er kosten verbonden aan de Online Batavierenrace?
  Nee, er zijn geen kosten voor deelname.