Deelnemer

Wedstrijd en route

 
Route emmerich

De wedstrijd en route van de Batavierenrace

De route van de Batavierenrace bestaat uit 25 etappes, die samen ruim 175 km lang zijn. Deze 25 etappes zijn verdeeld in het nacht-, ochtend- en middagblok. De eerste 9 etappes vormen het nachtblok dat loopt van Nijmegen naar Ulft. In Ulft volgt een herstart, waarna de volgende 8 lopers in de ochtend richting Barchem rennen. Hier vindt herstart Topicus plaats. Hierna loopt het laatste blok richting de Oude Markt in Enschede, waar de laatste herstart plaats vindt voor de laatste twee etappes (1 heren- en 1 damesetappe, welke hetzelfde zijn). Vanaf 14.30 uur komen de eerste lopers aan op de Oude Markt. Vervolgens verzamelen alle laatste lopers zich rond 17.00 uur om te beginnen aan de laatste strijd tegen elkaar om als eerste de finish op de campus van Universiteit Twente te bereiken.

De herstarts worden gebruikt om het veld weer dicht bij elkaar te krijgen en om de teams de mogelijkheid te geven om nieuwe lopers hun busje te laten overnemen.


Etappe-indeling

De voorlopige etappe-indeling van de 47e Batavierenrace kun je hier downloaden.
Indien een man op een vrouwenetappe loopt, dan krijgt het team een straftijd voor die etappe. De looptijd wordt dan ook vermenigvuldigd met een factor 1,4.

Voorlopige etappe-indeling 47e Batavierenrace Voorlopige etappe-indeling 47e Batavierenrace (520 kB)


Wedstrijdreglement

Net als elke andere wedstrijd kent de Batavierenrace een wedstrijdreglement.

Wedstrijdreglement 47e BatavierenraceWedstrijdreglement 47e Batavierenrace (155 kB)

Overige sponsoren
Skanna
DesignLab University of Twente
Nedap