Ploegleiders

Ploegleider worden bij de Batavierenrace

Hey (aanstaande) ploegleider,

Wat leuk dat je interesse hebt in het vormen van een ploeg voor de 52e editie Batavierenrace!
Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten voor het meedoen aan de Batavierenrace. De Batavierenrace is een estafetteloop van 175 km lang (de grootste estafetteloop van de wereld). Nu is 175 km een flinke afstand, dus deze is opgedeeld in 25 etappes van lengtes variërend tussen de 3,5 km en 10 km.

Er zijn dus 25 lopers nodig en één ploegleider. Dit kan één van de lopers zijn, maar dit hoeft niet. Dit is iemand die de belangrijke zaken regelt, zoals de inschrijving, vervoer, eten en eventueel overnachting. Dit kan de ploegleider alleen doen, maar meestal is er binnen een vereniging een commissie. Meestal vergaderen deze commissies één keer per maand en zijn hier dan ongeveer een uurtje tijd mee kwijt. Uiteraard zal het naarmate de race dichtbij komt wat drukker worden, maar als je van tevoren alles goed regelt, valt dit reuze mee.

Om een uitgebreider beeld te krijgen van de taken van de ploegleider kan je het draaiboek voor ploegleiders van afgelopen jaar doorlezen. Deze is te vinden onderaan deze pagina. Het nieuwe draaiboek en de nieuwe reglementen komen zo snel mogelijk online.

Klik hier voor de eerste informatie over het inschrijven en houd de site in de gaten voor de eerste update voor ploegleiders met uitgebreidere informatie.

Hopelijk zien we je op 24 en 25 mei tijdens de race!

Een ploeg inschrijven kan vanaf 6 november 2023. Meer informatie betreft de inschrijvingen is hier te vinden.

Universiteitscompetitie

Voor informatie over de Universiteitscompetitie kun je hier terecht.

Opzoek naar lopers?

Twijfel je nog of je wel 25 lopers bij elkaar kan verzamelen? Bezoek dan eens onze Facebook pagina ‘Loper zoekt Ploeg / Ploeg zoekt loper – Batavierenrace’ en leg contact met anderen die ook heel graag mee willen doen aan de 52e Bata en ook nog zoekende zijn.

Studentencheck

De Batavierenrace is een studenten hardloopevenement. Bij de inschrijving zal daarom om 3 bewijzen van inschrijving aan een hogeschool of universiteit worden gevraagd. Deze bewijzen van inschrijving moeten de naam van de student, de studie, het collegejaar, en de opleidingsinstelling bevatten. Dit kan bijvoorbeeld een studentenkaart of een officieel bewijs van inschrijving zijn, zolang deze aan de eerder genoemde eisen voldoet.

Voor phd’ers geldt dit niet, zij moeten aan de hand van hun bewijs aantonen dat zij phd’er zijn.

Deze bewijzen van inschrijving moeten uiterlijk 1 december 2023 worden geüpload.

Bewijzen van inschrijving via Studielink worden niet geaccepteerd.

Deelnemersdiner zaterdagavond

Het deelnemers diner op zaterdagavond vindt dit jaar op dezelfde wijze plaats als vorig jaar: op het terrein van de campus van de UT Enschede zal een afhaalpunt van Domino’s pizza staan om ervoor te zorgen dat je met een goede bodem het Batavierenfeest in gaat! Hiervoor moet je wel zelf je pizza’s bij domino’s bestellen. Meer informatie is te vinden in het onderstaande bestand.

Deelnemersdiner Domino's (1,10 MB)

Belangrijke bestanden

Hieronder zijn een aantal belangrijke documenten te vinden die meer overzicht en informatie bieden.

Het ploegleidersdraaiboek geeft een goed overzicht van de taken die een ploegleider moet vervullen. In het draaiboek staat namelijk globaal aangegeven wat er komende maanden gedaan en geregeld moet worden door de ploegleider. Lees het draaiboek dan ook goed door zodat je niks vergeet! Het ploegleidersdraaiboek voor de 52e editie zal binnenkort online komen.

Daarnaast is er nog het document met belangrijke gegevens, zoals deadlines en data.

Belangrijke data 52e Bata - Algemeen Klassement (437 kB)

Reglementen

De regels van komend jaar voor zowel het Algemeen Klassement en het Universiteitsklassement zijn te vinden in onderstaande reglementen.

Inschrijfreglement 52e Batavierenrace (159 kB)

Wedstrijdreglement 52e Batavierenrace (168 kB)

Ploegleidersbrieven

In de ploegleidersbrieven staat alle informatie die van belang is voor de ploegleiders. De ploegleidersbrieven voor het Algemeen Klassement worden via de mail naar de ploegleiders worden gestuurd en zullen naderhand ook hieronder komen te staan.

Ploegleidersbrief 1 - Algemeen Klassement NL (177 kB)

Ploegleidersbrief 2 - Algemeen Klassement (158 kB)

Ploegleidersbrief 3 - AK en UC (249 kB)

Ploegleidersbrief 4 - Algemeen Klassement (117 kB)