Wedstrijdleiding

Wedstrijdleiding (WL)

De wedstrijdleiding heeft tijdens de race de verantwoordelijkheid over de veiligheid en de voortgang van de race. Gedurende het jaar werken zij aan protocollen om deze veiligheid te waarborgen. De kennis die zij gedurende het jaar opdoen kan worden toegepast tijdens de race. De wedstrijdleiding is in de race met twee voertuigen aanwezig om mogelijke problemen snel te kunnen oplossen. Daarnaast bevinden ze zich ook nog in het commandocentrum in Enschede.

Wedstrijdleiding

We zoeken jou!

Lijkt het jou leuk om deze commissie te versterken? Lees verder voor meer informatie!

JOUW BIJDRAGE
Bij de wedstrijdleiding is het handig als je ervaring hebt met het organiseren of leiden van evenementen. Ook is het handig als je de Batavierenrace al een beetje kent. Als je nog niet bekend bent met de organisatie zal je het eerste jaar extra veel moeten leren. Onderdeel worden van WL bestaat uit de afspraak om 4 jaar commitment te leveren. De eerste twee jaren worden gezien als leerjaren. Hier ben je een jaar met de auto in de race en een jaar op het commandocentrum tijdens de race. Daarnaast leer je door de vergaderingen, voorbereidingen en protocollen hoe de race in elkaar steekt. Daarnaast hebben we nog 2 meldkameroefendagen waarbij we trainen op het omgaan met calamiteiten. Enigszins stressbestendig zijn is handig al wordt dit op deze dagen zeker getraind.

EEN WL’ER:
- Kan goed communiceren;
- Is daadkrachtig maar staat open voor informatie en laat zich corrigeren, werken doe je in een team;
- Kan verantwoordelijkheid nemen en neemt vanuit dat relaxed de leiding. Tijdens de race vertel je wat er moet gebeuren, waarbij iedereen (medewerkers, partners en deelnemers) dit als prettig moet ervaren;
- Duits spreken is handig;
- Licht technisch zijn (je weg weten op de computer);
- Weet zijn weg te vinden in documenten en draaiboeken, en kan deze ook schrijven, analyseren en toepassen.

TIJDSBESTEDING
Binnen de Wedstrijdleiding is het zeer normaal om een mix te hebben van studenten en werkenden. We zijn te vinden door heel Nederland en vergaderen meestal niet in Enschede of Nijmegen. De meldkameroefeningen en de race zijn immers al vanuit Enschede. De tijdsbesteding voor de Batavierenrace kan vrij intensief zijn. Dit neemt toe in aanloop naar de Batavierenrace. Rond de race kan het je zeker enkele avonden kosten maar door het jaar heen kost het ongeveer een halve dag per maand. Daarnaast vergaderen we dus nog ongeveer 6 keer per jaar en hebben we de 2 oefendagen.

Interesse?

Lijkt jou deze functie interessant? Neem dan direct contact op met de commissie via wl@batavierenrace.nl. Zij beantwoorden graag eventuele vragen!

Voor algemene vragen over lid worden van een commissie kan je terecht bij interesse@batavierenrace.nl.