Beat Batten!

Batavierenrace zet zich samen met Topicus in voor Beat Batten! Jij toch ook?

Steun onderzoek naar Beat Batten en maak kans op een VIP- BBQ- concert arrangement voor je (studenten)team!

Beat batten!


Stichting Beat Batten!

Maar wat is de ziekte van Batten eigenlijk?

Elk kind gun je een goede jeugd. Je gunt elk kind dat hij kan sporten, buiten kan spelen, vriendjes maakt, op kan groeien en een mooi leven mag leiden. Maar kinderen met een stofwisselingsziekten hebben het hier erg moeilijk mee en krijgen vaak te maken met zware complicaties.

De ziekte van Batten is een slopende, dodelijke stofwisselingsziekte bij kinderen. Wereldwijd krijgt 1 op de 25.000 kinderen er mee te maken. Als je kind Batten heeft, dan lijkt er tot ongeveer het 5e jaar niets aan de hand. Daarna volgt een opeenstapeling van problemen: Ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie. Kinderen komen in een rolstoel terecht. Verliezen de mogelijkheid te communiceren. Onvermijdelijk volgt het overlijden van het kind. Meestal tussen het 15 een 25e levensjaar.

Omdat er weinig bekend is over stofwisselingsziekten en ieder kind een goede toekomst verdient, zet de Batavierenrace zich de komende 3 jaar in voor het goede doel Beat Batten. Een initiatief dat zich inzet voor onderzoek naar de stofwisselingsziekte Batten, een ziekte die uitsluitend voorkomt bij kinderen. Topicus en de Batavierenrace verbinden zich meerjarig aan dit goede doel.En daarom gaan wij ons inzetten voor het vinden van een behandeling! We streven naar een bedrag van 40.000 euro.

Help je mee?

Zet je in voor Beat Batten en win tevens een fantastische prijs voor jou en je team!

STAP 1: Start een actie!
Ga naar Beat Batten en meld je ploeg aan. Gebruik je eigen gegevens om een actiepagina aan te maken. Denk vooral niet te moeilijk: een wervende titel kan je teamnaam zijn, en motivatie kan zijn ‘geld ophalen voor onderzoek naar Batten’. Deze actiepagina kan je nu kan gebruiken om een inzamelactie op te zetten en donaties te verzamelen.

Tip: geen bedrag is te klein en geen actie te groot. Wees ludiek, want als het streefbedrag van 40.000 euro wordt opgehaald wint het studententeam dat het hoogste bedrag ophaalt een VIP- BBQ arrangement inclusief optreden van Beat Batten ambassadrice en oud finaliste van The Voice: Patricia van Haastrecht! En ongeacht of het streefbedrag opgehaald wordt wint het studententeam met hoogste opgehaalde bedrag drie tickets voor Vrienden van Amstel Live op 7 mei. Dus zet in die einsprint!

Kom in actie!

STAP 2: promoot je actie!
Vertel iedereen over je actie en/of vertel iedereen in je omgeving dat je gesponsord wil worden, en deel je Beat Batten teampagina via je eigen online kanalen zodat je zoveel mogelijk mensen bereikt.

STAP 3: Inzamelen
Via de doneerbutton op jouw actiepagina kunnen mensen veilig online een donatie doen. Alle online donaties worden op jouw actiepagina bijgehouden. Check regelmatig de tussenstand. Haal je contant geld op bij je actie? Stort dit op je rekening en doneer het vervolgens online op je actiepagina.


Geen deelnemer van de Batavierenrace, maar wel een actie optuigen voor Beat Batten?
Als je geen deelnemer bent en wel toch graag deze mooi actie voor Beat Batten wilt ondersteunen, kun je via onderstaande link direct doneren aan het goede doel:

Doneer hier!
Doneer hier!