Batasocial

Batasocial

BataSocial zorgt voor alle social media rondom de Batavierenrace zelf. Dat betekent het bedenken van content, maken van foto’s en videos, het plaatsen van content en het reageren op berichten die binnenkomen via de socials (Instagram en Facebook). Hieronder vallen ook creatieve projecten: het opzetten van een Crazy ’49 bijvoorbeeld tijdens de 49e Bata, het interviewen van teams over hun voorbereiding, of het schilderen van stenen en deze verstoppen op de campus. BataSocial valt onder BataMedia en we werken onderling veel samen, door content van Batavideo op de socials te plaatsen bijvoorbeeld, en door oproepjes te doen via Instagram die vervolgens weer gebruikt worden door BataRadio. Binnen BataSocial werken we met videografen, fotografen en content writers, waarbij iedereen bijdraagt aan het creatieve proces van nieuwe content bedenken en invullen.

We zoeken jou!

JOUW BIJDRAGE
De belangrijkste eigenschap waar we naar op zoek zijn is creativiteit. Door steeds met nieuwe ideeën te komen kunnen we de interactie met volgers verbeteren en bereiken we uiteindelijk dus meer mensen! Daarnaast zoeken we specifiek naar commissieleden die goed zijn met fotografie en/of video. We willen content van hoge kwaliteit aanbieden op de socials en steken hier veel tijd en moeite in. Natuurlijk kan je altijd meer leren, maar het is wel handig als je zelf professionele camera-apparatuur hebt of in ieder geval weet hoe je er mee werkt indien je geïnteresseerd bent om hier aan bij te dragen.

TIJDSBESTEDING
Vanaf een aantal maanden voor de Bata plaats gaat vinden spreken we regelmatig af. Dit kan online, maar we willen ook wel af en toe samen zitten want gezelligheid is ook belangrijk. Meetings plannen we afhankelijk van wanneer iedereen beschikbaar is, we hebben daar geen vaste momenten voor. We beginnen rond die tijd met brainstormen en plannen, zodat we vanaf ongeveer een maand voordat de Bata van start gaat leuke content kunnen gaan plaatsen zodat het aantal views van de socials omhoog gaat. Tijdens de race zelf beginnen we op vrijdagochtend vroeg en werken we eigenlijk non-stop door tot zaterdagavond (natuurlijk mag je wel even slapen

Interesse?

Lijkt jou deze functie interessant? Neem dan direct contact op met de commissie via batasocial@batavierenrace.nl. Zij beantwoorden graag eventuele vragen!

Voor algemene vragen over lid worden van een commissie kan je terecht bij interesse@batavierenrace.nl.