Radioverbindingsdienst

Radioverbindingsdienst (RVD)

De Radioverbindingsdienst (RVD) is verantwoordelijk voor alle communicatiekanalen die nodig zijn om de organisatievoertuigen tijdens de race aan te sturen en ze onderhouden alle communicatiemiddelen, van zendrelais tot portofoons. De commissie zorgt er voor dat alle specialistische apparatuur aan het begin van de race wordt ingebouwd in de voertuigen en later ook weer wordt ingenomen. Tevens zorgt de Radioverbindingsdienst ervoor dat al deze communicatiemiddelen ook wettelijk gebruikt mogen worden. Dus zij vraagt ook alle vergunningen met betrekking tot de communicatie aan.

Tijdens de race heeft de RVD contact met deze organisatievoertuigen en zorgen ze ervoor dat de communicatie goed verloopt. Ze hebben zelf ook voertuigen die tijdens de race communicatie apparatuur kunnen repareren of vervangen.

We zoeken jou!

Altijd al afgevraagd wat er bij de Batavierenrace achter de schermen gebeurt? Wil jij helpen bij het aansturen van organisatievoertuigen tijdens de race? De RVD van de Batavierenrace is op zoek naar een enthousiast nieuw lid voor deze gezellige commissie.

JOUW BIJDRAGE
De RVD is op zoek naar een commissielid met ervaring in organiseren. Een technische achtergrond of kennis over radionetwerken is niet verplicht, vooral enthousiasme, kunnen doorpakken en een leergierige instelling is vooral belangrijk.

Als RVD-commissielid doe je veel ervaring op met de radioapparatuur die wij gebruiken. Je leert het protocol dat wij voor de communicatie met de voertuigen gebruiken en komt in aanraking met moderne communicatieapparatuur die bijvoorbeeld door professionele overheidsinstanties wordt gebruikt. Verder werk je mee aan verbeteringen om dit alles nog beter te laten verlopen.

TIJDSBESTEDING
Door het jaar heen vergadert de RVD een aantal keer om de nodige afspraken te maken en informatie uit te wisselen, zowel onderling als met andere commissies. Zo is er een hechte samenwerking tussen de Wedstrijdleiding (WL) en de RVD. Uiteraard ben je rondom en tijdens het weekend van de race druk bezig. Hier krijg je een hoop gezelligheid voor terug, en daar draait het bij de RVD ook om.

Interesse?

Lijkt jou deze functie interessant? Neem dan direct contact op met de commissie via rvd@batavierenrace.nl. Zij beantwoorden graag eventuele vragen!

Voor algemene vragen over lid worden van een commissie kan je terecht bij interesse@batavierenrace.nl.