Wedstrijd en route

Route emmerich

De wedstrijd en route van de Batavierenrace

De route van de Batavierenrace bestaat uit 25 etappes, die samen ruim 175 km lang zijn. Deze 25 etappes zijn verdeeld in het nacht-, ochtend- en middagblok. De eerste 9 etappes vormen het nachtblok dat loopt van Nijmegen naar Ulft. In Ulft volgt een herstart, waarna de volgende 8 lopers in de ochtend richting Barchem rennen. Hierna loopt het laatste blok richting Enschede, waar de laatste herstart plaats vindt voor de laatste twee etappes (1 heren- en 1 damesetappe, welke hetzelfde zijn). Deze herstart zal plaatsvinden op de Oude Markt. Vanaf 14.30 uur komen de eerste lopers aan bij de herstart in Enschede. Vervolgens verzamelen alle laatste lopers zich rond 17.30 uur om te beginnen aan de laatste strijd tegen elkaar om als eerste de finish op de campus van Universiteit Twente te bereiken.

De herstarts worden gebruikt om het veld weer dicht bij elkaar te krijgen en om de teams de mogelijkheid te geven om nieuwe lopers hun busje te laten overnemen.

Voorlopige etappe-indeling

De voorlopige etappe-indeling van de 52e Batavierenrace kun je hier onder downloaden. Deze indeling is nog onder voorbehoud. De laatste update is gedaan op 5 april 2024.

Indien een man op een vrouwenetappe loopt, dan krijgt het team een straftijd voor die etappe. De looptijd wordt dan ook vermenigvuldigd met een factor 1,4.

Voorlopige etappe-indeling 52e Batavierenrace (133 kB)

Opzoek naar een ploeg?

Wil je zelf graag mee doen en heb je nog geen ploeg? Bezoek dan eens onze Facebook pagina ‘Loper zoekt Ploeg / Ploeg zoekt loper – Batavierenrace’ en leg contact met anderen die ook heel graag mee willen doen aan de 52e Bata en ook nog zoekende zijn.

Google Maps

Benieuwd naar de route? Alle looproutes en autoroutes van de 52e Batavierenrace zijn hier weergegeven in Google Maps.